Uutiset

Ensi vuonna Minimarathonin elokuinen päivä muuttuu toukokuulle - se järjestetään Helsinki City Running Day -tapahtumapäivänä 19.5.2018. Päivässä on lasten Minimarathonin lisäksi tarjolla Helsinki City Marathon ja Maratonviesti, Helsinki City Run puolimarathon sekä Helsinki City 5 -katujuoksutapahtuma. Lasten Minimarathon starttaa päivän klo 9:00.

Ilmoita lapsesi mukaan 2018 vuoden hienoimpaan juoksupäivään! Mitä aikaisemmin ilmoittaudutte, sitä edullisemmin pääsette mukaan, sillä tapahtumien hinnat nousevat portaittain. 

Pienet ja isot jalat vipeltävät lauantaina jälleen Chiquita Minimarathonilla, kun lapset ja aikuiset nauttivat yhdessä liikunnasta kilometrin matkalla. Koko perheen hyväntuulinen liikuntatapahtuma alkaa kello 10.00 Eläintarhan kentältä ja maali on Telia 5G -areenalla.

Juoksun jälkeen Eläintarhan kentän toimintapisteillä pääsee touhuamaan vaikka mitä muutakin hauskaa, Minin tunnelmaan johdattelee yhteinen alkuverryttely ja päivän voi huipentaa vaikka uintiin, sillä juoksijan osallistujamaksuun sisältyy ilmainen pääsy Uimastadionille.

Liikunnan Kehitysyhteistyö LiiKe ja Suomen Urheiluliitto keräävät jälleen Minimarathonilla käytettyjä lenkkareita. Lenkkareille annetaan uusi elämä Kaakkois-Tansaniassa, missä LiiKe toteuttaa tyttöjen terveyskasvatus- ja liikuntahanketta kahdeksalla yläasteella Mtwaran alueella. 

Ihan pian on taas aika kesän iloisimman juoksupäivän, Chiquita Minimarathonin! Kaikille juoksijoille lähetetään tällä viikolla sähköpostise infopaketti, josta selviää juoksijan juoksunumero. Tällä juoksunumerolla ja omalla nimellä voi noutaa kaikki juoksumateriaalit joko perjantain Töölön Kisahallilta tai Lauantaina Eläintarhan urheilukentältä. Ilmoittautua mukaan ehtii vielä lauantai aamunakin!

Minimarathon ei ole vain pelkkää juoksua, vaan juoksun lisäksi menoon mahtuu myös paljon mukaansatempaavia aktiviteetteja. Huikeita suorituksia, aitoja tunteita, iloisia ilmeitä ja vauhdikasta menoa, tätä kaikkea näet Minilllä!

Viime vuonna Minimarathonilla tultiin maaliin Sonera Stadiumille. Sijainti säilyy edelleen samana tänäkin vuonna, mutta maalin nimi muuttuu. Sonera Stadiumina tunnettu Töölön jalkapallostadion jatkaa uudella nimellä Telia 5G-areena. Nimenmuutos tuli ajankohtaiseksi, kun Sonera ja Tele Finland yhdistyivät Telia-brändiksi.

RunSport-alueella paneeleja ja asiantuntijakeskusteluja mm. raskauden jälkeisestä treenaamisesta sekä ajanhallinnasta. GoExpon RunSport-alueen moderaattorina toimii messujen ajan juoksuvaikuttaja Joonas Laurila.

Kevään upea liikunnallinen messutapahtuma GoExpo 17.-19.3. on jälleen täynnä urheilun ilotulitusta. Suomen Urheiluliitto ry on mukana toteuttamassa RunSport -aluetta yhdessä Messukeskuksen kanssa. Mukana myös runsaasti lapsiperheitä koskettavaa asiaa.
 

Suomen Urheiluliiton juoksutapahtumat Helsinki City Marathon, City Run (puolimaraton), Street Run, Naisten Kymppi ja Minimarathon ovat liittyneet mukaan Ekokompassi-ympäristöjärjestelmään. Kipinä Ekokompassiin mukaan lähtemiseen tuli alunperin aikuisten tapahtumien roskausongelmasta. Joka vuosi juoksijoiden jälkeensä jättämät juoma- ja geeliroskat nimittäin kirvoittavat palautteita sivullisilta ennen kuin järjestäjät ehtivät jälkisiivouspartion kanssa paikalle.
 

Chiquita Minimarathon houkutteli Eläintarhan kentälle elokuun 13. päivä lähes 1700 lasta perheineen. Yhteensä sadesäässä liikkui jopa 5000 urheilun ystävää.

Minimarathon on liikunnan iloa puhtaimmillaan. Eläintarhan kentälle rakennettu toiminta-alue houkutteli lapset ja aikuiset testaamaan erilaisia lajeja ja ratoja kukin oman taitonsa mukaan. Nuorimmat, alle vuoden ikäiset, seurasivat vaunuista isompien touhuja.